Nordisk Älg

Utvändigt ger älgskinnet och de starka sömmarna ett stryktåligt skydd mot alla sorters väder och vind. Invändigt förvaras värdesakerna snyggt och säkert av det skonsamma linfodret.

Michael Ulfsax har sedan 1986 specialiserat sig på att designa väskor och accessoarer av älgskinn. Genom firman Nordisk Älg är han känd som en av de få hantverkarna som enbart arbetar med älgskinn. Michael medverkar regelbundet på hantverksmässor i Skandinavien och norra Europa och har sedan en tid tillbaka sitt hem och sin verkstad i skånska Löberöd.

Michael Ulfsax

Jag började arbeta med älgskinn för mer än 30 år sedan. Då som nu tilltalas jag av skinnets påfallande mjukhet och dess förmåga att forma sig efter kroppen vilket skapar en behaglig och naturtrogen känsla. Skinnets karaktär präglar såväl formgivning som tillverkning och den slutgiltiga produkten. Att arbeta med älgskinn låter mig vara både traditionell och nytänkande när jag skapar. Därför är det fortfarande lika spännande att formge nya väskor.

Väskorna

Utvändigt ger skinnet och de starka sömmarna ett stryktåligt skydd mot alla sorters väder och vind. Invändigt förvaras dina värdesaker snyggt och säkert av det högkvalitativa linfodret. De flesta väskorna är försedda med ett öppningsfack på väskans baksida, undantaget är Sulitelma, som öppnas med dragkedja från väskans topp. De diskreta locken på framsidan skyddar och döljer väskornas ingångar. Axelremmarna är stilenligt anpassade till väskans form och varierar i längd mellan 110 och 130 centimeter.

Älgskinnet

Den stora älgstammen och dess kulturhistoriska arv borde göra älgskinnet till ett givet inslag i Skandinaviens kalla klimat. Men trots att älgen jagas flitigt i Sverige är det få jaktlag som lämnar in hudarna till garverier, vilket i sin tur leder till en begränsad tillgång. I Norrland, Finland och Norge finns dock ett fåtal garverier som levererar älgskinn av god kvalité. Det är härifrån Nordisk Älg hämtar sitt råmaterial, från dessa nordliga berg och byar hämtas även namnen till våra väskor.  

 

Återförsäljare

 

 

 

Formargruppen
Engelbrektsgatan 8 Malmö. Telefon: 040-78060

 

 

 

Köp via internet  

Pris + frakt  (90-150 kronor). Betalning sker i förväg via Bank Giro: 171-1845 

 Kontakt

 info@nordicelk.se
+46 
708 11 13 29 

 Battavägen 10 

241 61 LÖBERÖD